Nopál
Nopál "superfood" budoucnosti
Nopál je tradiční mexický kaktus, moderní vědou objevený teprve nedávno. Směs vitamínů, minerálů, aminokyselin a endemických látek obsažených v nopálu, z něj dělá "superfood" budoucnosti.
Nopál pochází původně z Mexika, kde byl Aztéky kultivován a hojně užíván. Prostřednictvím španělských a portugalských námořníků, byl zavlečen k středozemnímu moři a do celého světa.
Nopál je bohatý na železo, vápník, draslík, stopové prvky jako hořčík,mangan,křemík obsahuje velké množství pektinů, vysoký obsah vitamínů B a C, vlákninu a především 17 aminokyselin z nichž 8 je základních a nemohou přirozeně v lidském těle vzniknout. Nopál má velice nízkou kalorickou hodnotu.
Tradiční léčebné využití nopálu je velmi široké a v přírodě nacházíme jen těžko podobnou rostlinu. Užívání nopálu působí proti úzkosti, uklidňuje vystresovaný organismus.